Openingstijden

MA 09:00 – 18:00
DI 09:00 – 21:00
WO 09:00 – 18:00
DO 09:00 – 18:00
VR 08:30 – 18:00
ZA 08:30 – 13:00

TOURMALINE HAIR ACADEMY
EEN VAKKUNDIGE
KAPPER IS EEN
NIEUWSGIERIGE
KAPPER

Never stop learning

ONZE TRAININGEN

Voor kappers die willen vernieuwen

TREND
TECHNIQUES

Trends. Vooral in ons vak veranderen deze continue. Old Money Blonde, Porcini Brown, Peach Fuzz.. Wat zijn het voor kleuringen en hoe maak je ze? En nog belangrijker: hoe pas je deze toe/aan op je klant?

Heeft iemand een langer gezicht of hoger voorhoofd, dan zullen trends als bijvoorbeeld facetraming zodanig aangepast moeten worden zodat deze het gezicht niet nóg langer laten lijken. In deze training leer je trends aan te passen naar de gezichtsvorm, natuurlijke contrastwaardes en huidskleur van de klant. In de ochtend beginnen we met een presentatie van het trendreport, en in de middag werken we op zelf meegebrachte modellen. Jij bepaalt zelf welke trend techniek je toepast. We werken in kleine groepen waardoor er ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

29 april van 10:30 tot 16:00 uur
€225,- per persoon –  inclusief lunch – exclusief BTW

Deze training kan ook geboekt worden als in salon training. Datum in overleg.

|   INSCHRIJVEN   |

BLONDE
TECHNIQUES

Highlights worden vaak op dezelfde manier ingezet. Tijdens deze training leer je bewuster naar de plaatsing van je highlights te kijken.
Waar wil je volume creëren door middel van het plaatsen van een lichte kleur? Wat is het verschil tussen babylights, weaves, slices en strandlights en welk effect bereik je ermee? In deze training behandelen we tijdens de theorie hoe je contrast kunt creëren en hoe je hiermee een mooi effect in je coupe kunt bereiken. Daarna passen we dit toe op modellen. Ook het perfectioneren van je folie techniek komt aan bod.

Datum in overleg. Deze training kan geboekt worden als in salon training.

In salon prijs €425,- halve dag / €800,-  hele dag

|   INSCHRIJVEN   |

BLENDED
BALAYAGE

Balayage is momenteel een populaire haarkleuring. Bij balayage is een mooie overloop van donker naar licht cruciaal. Tijdens deze training leer je hoe je een balayage, foilayage en een mooie faceframing/moneypiece inzet bij jouw klanten. Ook kijken we hierbij naar de gezichtsvorm van jouw klanten om deze vorm van haarkleuring te personaliseren én gebruiken we enkel salonvriendelijke technieken die niet teveel tijd in beslag nemen, maar wél een wauw-effect creëren!

Datum in overleg. Deze training kan geboekt worden als in salon training.

€425,- halve dag / €800,- hele dag

|   INSCHRIJVEN   |

TAILOR
MADE

Wat vind jij belangrijk om te leren? Waar kunnen jouw medewerkers nog extra in gaan uitblinken? Tijdens deze training bepaal jij het leermoment.

We gaan samen rond tafel om te kijken waar jullie nog kunnen groeien. Zijn dit kleurtechnieken? Stylingtechnieken? Wellicht een stukje beleving in de salon of het voeren van een adviesgesprek? Ik help graag!

Datum in overleg. Deze training kan geboekt worden als in salon training.

€425,- halve dag / €800,- hele dag

|   INSCHRIJVEN   |

SOCIAL MEDIA
STYLING

Social Media. Sommige mensen hebben er een haat-liefde verhouding mee, anderen kunnen zich geen leven zonder online platform meer voorstellen. Maar hoe kun je Social Media nou het beste inzetten? Hoe maak je een mooie foto of video? Indra laat het je graag zien tijdens deze Look & Learn!

Ook leer je hoe je je Social Media kunt gebruiken om klanten te werven en klanten te voorzien van online inspiratie, maar ook hoe je jezelf kunt onderscheiden, wat voor content goed werkt en welke apps je kunt gebruiken voor het editen.
Op gebied van haar krijg je verschillende styling technieken te zien die jouw coupes en kleuren nog mooier laten uitkomen én die snel toepasbaar zijn in de salon.

Datum: Begin 2024. Stay tuned!
Prijs: € 169,-

|   INSCHRIJVEN   |

CUT & STYLE
ESSENTIALS

Wil jij graag je Cut & Style skills verbeteren op het gebied van lang haar? Dan is deze training echt iets voor jou!

In de ochtend starten we met een stukje theorie en een demo waarbij we het onder andere gaan hebben over lijnen, lagen, graduatie, point cutting en vormen.
Ook zullen we je diverse styling technieken laten zien die jij kunt gebruiken om je before & after foto’s op social media te laten shinen!

In de middag ga je aan de slag op een zelf meegebracht model.

Datum: Op aanvraag bij ons in de Academy.

Trainers: Malou & Indra

|   INSCHRIJVEN   |

COLOR
CORRECTIONS

Ohjee… Je hebt een klant met balken, vlekken of gewoon een totaal verkeerde haarkleur (uiteraard niet door jou gedaan! ;-)) enze vraagt of jij dit wil fixen. Wat te doen?!
Deze training draait om kleur correcties. Van donker naar licht, van licht naar donker, haarkleuringen die niet egaal zijn maar dat wel moeten worden.. Wat is haalbaar en hoe voer je nou een kleurcorrectie op de juiste manier uit zonder het haar te veel te belasten? Ik ga je hierbij helpen!

Datum in overleg. Deze training kan geboekt worden als in salon training.

€425,- halve dag / €800,- hele dag

|   INSCHRIJVEN   |

INDRA:
INTERNATIONAAL
BEKEND TRAINSTER

INDRA:
INTERNATIONAAL
BEKEND TRAINSTER

Tourmaline Hair Academy wordt geleid door Indra. Indra verzorgt al jaren
op freelancebasis – voor vooraanstaande kappersmerken – allround
educatie voor kappers. Zowel nationaal als internationaal wordt zij vanwege
haar kijk op het kappersvak geroemd. Daarnaast werkt zij backstage
bij shows en geeft ze presentaties en trainingen aan kappers door
het hele land. Een training van Indra staat garant voor vakmanschap,
praktische toepasbaarheid en… een eigentijdse kijk op het kappersvak!

|   INSCHRIJVEN   |